​100’ü Aşkın Yahudi Yerleşimci Dün Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 02 Ekim 2017
  • 2.812 kez görüntülendi.
​100’ü Aşkın Yahudi Yerleşimci Dün Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar bu sabah (1 Ekim Pazar) yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Yaklaşık 100 Yahudi yerleşimcinin küçük gruplar halinde, işgal polisinin ve tepeden tırnağa silahlı özel kuvvetler himayesinde Mescid-i Aksa’ya girdiğini bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda rehberlerden Yahudilerce kutsal sayılan ve işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine inşa etmek istedikleri sözde heykel hakkında bilgi aldıklarını kaydeden ajans, sabahki baskına işgal istihbaratından iki görevlinin de katıldığını ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya El-Mağaribe Kapısı’ndan girdikleri ve yaklaşık dört saat avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları belirtildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında Mescid-i Aksa’ya 91’i işgal istihbaratı ve polisi ile güvenlik birimlerinin misafiri olmak üzere 2218 işgalcinin baskın düzenlediğini açıkladı.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek isteyen işgal hükümeti Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçleri himayesinde Cuma ve Cumartesi günleri hariç haftanın her günü Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.