​Filistinli Gruplar: ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e Taşınması Büyük Bir Komplo

  • 07 Aralık 2017
  • 2.341 kez görüntülendi.
​Filistinli Gruplar: ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e Taşınması Büyük Bir Komplo

Filistinli milli ve İslami gruplar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını “büyük bir komplo” olarak nitelendirdi.
Filistinli gruplar, Trump’ın kararının Filistin halkına, Araplara ve Müslümanlara yönelik siyasi ve tarihi bir cinayet olduğunu belirtti.
Fetih liderlerinden Imad El-Ağa, ABD Başkanı’nın kararının işgal rejimi yanlısı olduğunu ve Amerika’yı Filistin halkıyla savaş haline soktuğunu ifade etti.
El-Ağa, Filistinli grupların bugün (6 Aralık Çarşamba) Gazze’de düzenlediği protesto gösterisinde yaptığı konuşmada, Amerika’nın adımının uluslararası hukuku ve anlaşmaları hiçe saydığının kanıtı olduğunu söyledi.
Halk Cephesi Genel Komutanlık liderlerinden Luey El-Karyuti de gruplar adına yaptığı konuşmada, Kudüs kentinin Yahudileştirme faaliyetlerine ve Filistin halkının tehcire maruz kaldığı bir dönemde ABD Başkanı’nın kararının planı tamamladığını kaydetti.
ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının Kudüs’ün ikinci kez işgal edilmesi anlamına geldiğini bildiren El-Karyuti, “Amerika, işgalciyi koruduğunu ve halkımıza karşı düşmanlıkta ona ortak olduğunu her geçen gün daha çok ortaya koyuyor” dedi.
Filistinli gruplar, El-Karyuti tarafından okunan ortak bildiride, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün işgal rejimini tanıma kararını geri çekmesini ve Oslo Anlaşması’nın sona erdiğini ilan etmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.