​Filistinli Hasta Esir Er-Recub Açlık Grevi Eyleminde Sekiz Günü Geride Bıraktı ​

  • 11 Şubat 2018
  • 2.213 kez görüntülendi.
​Filistinli Hasta Esir Er-Recub Açlık Grevi Eyleminde Sekiz Günü Geride Bıraktı ​

El-Halil vilayetine bağlı Dura kenti sakinlerinden 52 yaşındaki esir Rızık Abd Er-Recub’un sekiz gün önce başladığı açlık grevi eylemini sürdürdüğü bildirildi.

Er-Recub’un sağlık durumunun kötü olduğu ve hakkında verilen idari hapis cezası kararını protesto için yeniden açlık grevine başladığı belirtildi.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esir Er-Recub’un 25 gün süren açlık grevini işgal yönetiminin verdiği söz üzerine askıya aldıktan sonra bu ayın 4’ünde yeniden açlık grevine başladığını açıkladı.

Bildiride, işgal yönetiminin esir Er-Recub’a verdiği sözü çiğnediği ve Filistinli esir hakkında verilen altı aylık idari hapis cezasının onandığı kaydedildi.

Sağlık durumu kötü olmasına rağmen idari hapis cezasıyla cezalandırılması üzerine esir Er-Recub’un daha önce askıya aldığı açlık grevi eylemine yeniden başladığı ifade edildi.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, sağlık durumu oldukça kötüleşen ve mide, kolon ve safra kesesinden rahatsızlıkları bulunan Filistinli esirin hayatından endişe edildiğini açıkladı.

Esir Er-Recub’un gözaltına alınmadan önce birkaç cerrahi ameliyat geçirdiği ve vitiligo adlı deri hastalığından muzdarip olduğu öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.