​Gazze Şeridi’nde İki Hafta Önce Yaralanan Genç Bu Sabah Şehit Oldu ​

  • 03 Haziran 2018
  • 2.408 kez görüntülendi.
​Gazze Şeridi’nde İki Hafta Önce Yaralanan Genç Bu Sabah Şehit Oldu ​

Filistin Sağlık Bakanlığı, bu sabah (3 Haziran Pazar) erken saatlerde, Gazze Şeridi’nde bir gencin iki hafta önce Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri sırasında aldığı yaranın etkisiyle şehit olduğunu açıkladı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 30 yaşındaki Muhammed Naim Hammade’nin geçen ayın 14’ündeki milyonluk gösteriye katıldığını ve işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandığını bildirdi.

El-Kudra açıklamada ayrıca Filistinli gencin aldığı yaranın etkisiyle hayatını kaybettiğini ifade etti.

Gazze halkı 30 Mart’tan bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında barışçıl gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün başından bu yana işgal güçlerinin kurşunlarıyla aralarında çocukların, kadınların, gazetecilerin ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu onlarca Filistinli şehit oldu.

İşgal güçlerinin sınır bölgesindeki barışçıl gösterilere ateş açması sonucu 13 bin kişinin çeşitli şekillerde yaralandığı ve yaralılardan yaklaşık 300’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.