​İşgal Güçleri Batı Yaka’da 15 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 11 Mayıs 2017
  • 2.835 kez görüntülendi.
​İşgal Güçleri Batı Yaka’da 15 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün (10 Mayıs Çarşamba) gece Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek, işgal ordusunun yayınladığı bildiriye göre 15 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Tulkerem Kampı’nda bir kişiyi, Nablus’a bağlı Kefer Kaddum’da üç kişiyi, Selfit’e bağlı Kefel Haris’te iki kişiyi, Ramallah’a bağlı Ubvin’de bir kişiyi ve Kalkiliya’da da bir kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Kudüs’ün kuzeybatısındaki Beyt Surik’te İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi olduğu iddiasıyla bir kişiyi, Beyt Ficar’da iki kişiyi, Beytlahim’de bir kişiyi, El-Hıdır beldesinde bir kişiyi, Husan beldesinde bir kişiyi, Elenbi Köprüsü’nde de bir kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, gözaltına alınanların çoğunun direniş faaliyetleriyle ilişkileri olduğunu ileri sürdü.

Bildiride ayrıca, işgal güçlerinin Ramallah’a bağlı Rantis kentine baskın düzenleyerek bir işyerini kapattığı, söz konusu işyerinde direniş eylemleri planlamak için toplantılar düzenlendiği iddia edildi.

İşgal ordusu, işgal güçlerinin işgal istihbaratı “Şabak” ile birlikte El-Halil vilayetinde de silah üretimi yapılan bir torna atölyesini ortaya çıkardığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.