​İşgalci İsrail Güçleri Batı Yaka’da 16 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 30 Ağustos 2017
  • 2.556 kez görüntülendi.
​İşgalci İsrail Güçleri Batı Yaka’da 16 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (30 Ağustos Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 16 Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, baskınların Batı Yaka’nın güney ve orta vilayetlerinde yoğunlaştığını, işgal güçlerinin El-Halil, Beytlahim, Kudüs ve Ramallah’ta birçok eve baskın düzenlediğini bildirdi.

İşgal güçlerinin El-Halil’e bağlı Dura beldesine baskın düzenleyerek İslami Kitle Öğrenci Grubu üyesi üniversite öğrencisi kadın aktivist ve eski esir Sucud Salih Ed-Deraviş’i gözaltına aldığı ve Filistinli kız öğrencinin evinde arama yaptığı belirtildi.

İşgal güçlerinin Dura’nın batısındaki Et-Tabka beldesinde de Mümin Cemal Ebu Hevvaş isimli genci gözaltına aldığı ve baskın sırasında işgal güçleriyle belde sakini gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

El-Halil’in güneyindeki Yatta kentinde de işgal güçleri birçok eve baskın düzenleyerek Usame El-Ammur isimli genci gözaltına aldı.

Beytlahim kentine baskın düzenleyen işgal güçlerinin Husan beldesinden Abdullah Şuşe ve Ğassan Hamamira’yı gözaltına aldığı ifade edildi.
İşgal güçlerinin Beyt Ficar beldesinde de Humeydan Tagatıga ve kardeşi Hatim Tagatıga ile Yusuf Ahmed Tagatıga’yı gözaltına aldı.

Kudüs’ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde Muhammed Arikat’ı gözaltına alan işgal güçleri Ramallah kentinde de Ömer El-Abd’ın eylemini öven halk sanatçısı Muhammed Mahmud Et-Tahir El-Bergusi’yi, Naci Ali Er-Rimavi’yi ve Nezzal El-Bergusi’yi gözaltına aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.