12. Öfke Cuması’nda siyonistler onlarca Filistinliyi yaraladılar

  • 23 Şubat 2018
  • 1.001 kez görüntülendi.
12. Öfke Cuması’nda siyonistler onlarca Filistinliyi yaraladılar

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs şehrini işgal rejiminin başkenti ilan kararını protesto etmek için sürdürülen intifadanın 12. Cumasında çıkan çatışmalarda onlarca kişi işgal askerlerinin kurşun ve göz yaşartıcı bombalarıyla yaralandı.

Ramallah şehrinin El-Mezra El-Ğarbiyye bölgesinde Cuma namazından sonra yapılan gösteriye müdahale eden işgal güçleri iki genci gerçek mermilerle yaralarken, yoğun bir şekilde attıkları gaz bombalarıyla da onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldular.

Ramallah’ın batısındaki Bedres köyünde çıkan çatışmalarda da iki kişi yaralandı. Nablus’un güneyinde yer alan Beyta köyüyle Havara askeri kontrol noktasında, Salim ve Burin beldelerinde çıkan çatışmalarda bir kişi gerçek mermiyle yaralanırken, 3 kişi de plastik mermilerle yaralandı. İşgal güçlerinin attıkları göz yaşartıcı bombalardan bazılarının ormanlık alana düşmesi soncu yangın çıktığını belirten kaynaklar, Burin ve Selfit’ten Sivil Savunma ekiplerinin yangını sündürmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde 24 yıl önce El-Halil Camiinde işlenen ve tarihe El-Halil katliamı olarak geçen vahşeti telin etmek için yapılan yürüyüşü engelleyen işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba kullanması sonucu göstericilerden bazıları boğulma tehlikesi geçirdi. İşgal güçleri direnen göstericilerle olayları görüntülemek isteyen gazetecilere saldırdılar.

İşgal altındaki Kudüs’te sabah erken saatlerden itibaren denetimlere başlayan ve kontrol noktalarında zorluk çıkaran işgal güçleri, Filistinlilerin Mescidi Aksa’da namaz kılmalarına engel çıkardılar. El-İseviyye beldesinde Cuma namazından sonra yürüyüşe geçen Kudüslüler ABD Başkanı Trump’ın kararını ve işgal güçlerinin belde sakinlerine uyguladıkları haksız uygulamaları telin ettiler.

Filistin Demokratik Cephesi hareketinin kuruluş yıldönümü münasebetiyle işgal rejiminin gasp etmeyi düşündüğü El-Mezraa köyü topraklarında yaptığı gösteriye sert müdahale eden işgal güçleri bazı göstericilerin yaralanmasına neden oldular.

Gazze’de ABD Başkanı Trump’ın kararını protesto etmek için Cuma namazından sonra sınıra yürüyen gençlere işgal güçleri sert müdahale etti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref Kudra yaptığı açıklamada bugün (23 Şubat) Cuma namazında sonra sınıra yürüyen gençlerin üzerine gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdıran işgal güçlerinin 5 kişiyi gerçek mermilerle yaraladıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.