13 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Atiyye, Siyonist güçler tarafından zorla Mescid-i Aksa’dan uzaklaÅŸtırıldı

  • 21 AÄŸustos 2015
  • 821 kez görüntülendi.
13 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Atiyye, Siyonist güçler tarafından zorla Mescid-i Aksa’dan uzaklaÅŸtırıldı

Henüz 13 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Atiyye, gününe Mescid-i Aksa’da başlamayı adet edinmişti. Mescid-i Aksa’da Kur’an okuyor ve yaz kampı faaliyetlerine katılıyordu. Fakat bugün işgal güçlerinin kararıyla zorla Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırıldı. Bu nedenle vaktini Şufat Kampı’ndaki evinin bahçesinde geçirmek zorunda kaldı.

Muhammed’in Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılma hikayesi, çocuklar için düzenlenen yaz kampı faaliyetlerine katılmak üzere Mescid-i Aksa’ya girmek istemesiyle başladı. İşgal güçleri, çocukların Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermedi ve onları gözaltına aldı. Çünkü onlar işgal rejimine göre ulusal güvenliğini tehdit ediyorlardı.

İşgal güçleri, Muhammed’e Eski Belde’den ve Mescid-i Aksa’dan 15 gün uzaklaştırma cezası verdi. Böylece Muhammed Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılan en küçük Filistinli unvanını kazandı.

İşgal güçleri, Filistinli çocukların yaşlarının küçüklüğüne aldırış etmezken, çocukları koruyan uluslararası hukuka ve anlaşmalara da hiçbir şekilde saygı duymuyor. Kudüs’te özellikle çocukları hedef alan işgal güçleri, onları korkutarak Mescid-i Aksa’dan uzak tutmaya çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.