137 Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 27 Temmuz 2017
  • 1.338 kez görüntülendi.
137 Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

İşgal polisi, Mescid-i Aksa kapılarından El-Mağaribe Kapısı’nı bu sabah (26 Temmuz Çarşamba) 137 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’nın avlusuna girmesinden sonra kapattı.
Quds Press Haber Ajansı, işgal polisinin 1967’den bu yana işgalcilerin kontrolünde olan El-Mağaribe Kapısı’nı onlarca Yahudi yerleşimcinin işgal güçlerinin yoğun güvenlik tedbirleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerinin ardından kapattığını bildirdi.
İşgal güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa’nın kapılarından El-Meclis Kapısı önünde gazetecilere saldırdığı ve bir genci darp ettikten sonra gözaltına aldığı belirtildi.
Quds Press Haber Ajansı, Kudüslülerin ve İslami Vakıflar Dairesi görevlilerinin her zamanki gibi El-Meclis Kapısı önünde toplandıklarını ve işgal yönetiminin El-Esbat Kapısı’na kameralar yerleştirmesini ve diğer uygulamalarını protesto ettiklerini söyledi.
İşgal güçlerinin Kudüslülerden birine saldırdığı ve daha sonra Sınır Muhafızları askerlerinin söz konusu kişiyi görüntü aldığı gerekçesiyle Eski Belde sınırları dışına çıkardığı ifade edildi.
İşgal güçlerinin Hıtta Kapısı bölgesinde bir başka Filistinliyi darp ettikten sonra gözaltına aldığı belirtildi.
İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde 40 yaşından küçüklerin El-Esbat Kapısı bölgesine girmesine izin vermediği ve El-Esbat Kapısı’na ulaşamayanların sabah namazını bölgeye en yakın noktada kıldıkları kaydedildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.