Suriye’de Savaşan Tekfirci Teröristler Siyonist İsrail’in Hizmetinde

  • 26 Ocak 2018
  • 1.106 kez görüntülendi.
Suriye’de Savaşan Tekfirci Teröristler Siyonist İsrail’in Hizmetinde

Medya çevreleri Suriye’de tekfirci teröristler ile siyonist rejim arasında geniş işbirliğinin yeni boyutlarından haber veriyor. Bu çerçevede İsrail Golan bölgesinde işgalciliğini genişletmek için yeni bir terör örgütü oluşturmuştur.

ABD ” İntercept” haber portalı ifşa ettiği bir raporunda siyonist rejim tekfirci teröristlerden oluşan sınır polisi adlı bir örgütü Suriye güneyinde işgal edilen Golan sınırlarını korumak için oluşturmuştur.Suriye krizi sürecinde siyonistler teröristlere yardım etmiş ve onların yaralılarını işgal topraklarındaki hastanelerde tedavi altına almışlardır.Siyonist işgal rejiminin yayılmacı girişimleri bağlamında yayınlanan haberlere göre İsrail bu bölgede işgalciliğini Golan tepelerinden Kuneytra ve Deraa illerine dek genişletmiştir. Bu genişleme süreci, sınır polis teşkilatı ve işgal altındaki Golan Tepeleri’nin 40 kilometresine dek uzanan bir hisarın kurulmasını içeriyor. Buna ilaveten siyonistler terör gruplarının işgali altında bulunan Kuneytra ve Deraa illerindeki bölgelerin yönetimine katılımını artırdı. Geçen yaz Siyonist rejimin yetkililerince pratikte, ”Farsan Golan” olarak adlandırılan ordu işgal rejimi için sınır polisi olarak görev yapmak üzere 500’den fazla silahlı kişinin eğitimi ve donatımı uygulandı.Bu güçlerin görevi denetim yapmak ve siyonistlere rapor vermektir.

Çeşitli raporlar siyonist İsrail ile tekfirci örgütler arasında ilişkilerin arttığını gösteriyor. Zaman geçtikçe de Suriye yetkililerinin bu ülkenin batı ve İsrail destekli örgütlerle karşılaştığına dair söylemleri ispat ediliyor.ABD ve Arabistan’ın mali yardımları ile kurulan terör çeteleri şimdi fitneci ve şiddet hareketinin bekası için israil ve batı ülkeleri tarafından destekleniyor. Bu komplolar çerçevesinde Mart 2011’de Suriye’de başlayan gerginliklerin ardından Siyonist rejim ve Batı destekçileri Suriye’deki bir grup insanın protestolarını su istimal ederek teröristlere verdiği lojistik destekleriyle Suriye’deki kargaşanın alevlenmesine neden oldular. Şam yönetimini iç krize meşgul etmek için Siyonist rejimin fitneci eylemlerinin yanı sıra Suriye’ye karşı askeri hareketliliğini artırması, ithal edilmiş terör unsurlarının İsrail ve batı müttefikleri tarafından tehlikeli bir komployu hayata geçirme amacını her kes için aydınlattı.

Filistinli yazar Muhammed Ayeş Elguds elarabi gazetesinde kaleme aldığı bir yazısında şöyle diyor:

11 Eylül saldırısının yanı sıra İsrail dünyada tüm terör saldırılarından yararlanıp onları kendisi için bir fırsat olarak değerlendir.İsrail rejimi defalarca kendi hedeflerine varma yolunda terörü bir maşa olarak kullanmıştır.

Bölge uzmanlarının belirttiğine göre terör örgütleri İsrail gibi yabancı güçlerin desteği olmadan bu kadar ilerleyip kanlı cinayetlere imza atamazdı. Son yıllarda İsrail ABD desteğini de alarak terör örgütleri vasıtası ile bölge ülkelerini zayıf bir konuma düşürmek ve Filistin olaylarını unutturmak istemiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.