Ceyş-ul İslam teröristleri Yemen’e intikal etti

  • 14 Nisan 2018
  • 1.550 kez görüntülendi.
Ceyş-ul İslam teröristleri Yemen’e intikal etti

El-Meyadin haber kanalının bildirdiğine göre yakın bir zamanda Suriye’den çıkan Ceyş-ul İslam adlı teröristler, Yemen savaşı için bu ülkeye sevk edileceklerdir.

Mehr habe Ajansının bildirdiğine göre güvenilir kaynaklar ayrıca terörist elebaşlarını taşıyan en az 4 otobüsün Suriye’den çıkışı ardından Türkiye’ye ve oradan da Fars Körfezi kıyı ülkelerinden biri veya Sudan’a giriş yaptıını belirttiler.
Söz konusu kaynaklar ayrıca terör örgütü Ceyş-ul İslam unsurlarından yaklaşık 500’ünün Suriye’den Arabistan’a intikal edileceklerini duyurdular.
El-Meyadin’in bildirdiğine göre söz konudu kaynaklar daha önce Doğu Guta’da olan teröristler buradan kovulduktan sonra Yemen savaşına katılmak için buraya gideceklerini vurguladılar.
Son zamanlarda Suriye ordusu, söz konusu teröristlerin bullundğu bölgede sivilleri kurtarmak için onlarla vardığı anlaşma uyarınca teröristlerin Duma kentinden çıkmalarına izin verdi, Ceyş-ul İslam teröristleri tarafından tüm kaçırılanlar ise Suriye ordusuna teslim edildi ve tekfirci unsurlar da halep vilayetinin Cerablus bölgesine intikal ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.