1948’de İşgal Edilen Topraklarda Genel Grev Yapılıyor

  • 20 Ocak 2015
  • 934 kez görüntülendi.
1948’de İşgal Edilen Topraklarda Genel Grev Yapılıyor

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında bugün (20 Ocak Salı) çeşitli kurumlarda, yerel yönetimlerde ve okullarda En-Nakab bölgesindeki Raht kenti sakinlerinden Sami El-Caar ve Sami Ez-Zeyadine isimli gençlerin işgal polisi tarafından şehit edilmesini protesto amacıyla genel grev yapılıyor.

Greve çeşitli kurumlar, işyerleri ve okullar destek verirken protesto amacıyla daha farklı etkinliklerin de düzenleneceği ifade edildi.

Sami El-Caar isimli Filistinli genç geçen hafta Çarşamba günü işgal polisinin açtığı ateş sonucu şehit oldu. El-Caar’ın şehadeti üzerine Raht kentinde bir günlük grev ve protesto gösterileri düzenlendi. İşgal güçleri daha sonra El-Caar’ın cenaze merasimi sırasında Sami Ez-Zeyadine isimli genci de şehit etti.

Arap Toplulukları Yüksek Takip Komitesi ve Arap Yerel Yönetim Başkanları Komitesi, dün Raht kentinde acil olarak toplandı ve bir dizi eylem kararı aldı. Protesto eylemleri kapsamında bu akşam Raht kentinde meşalelerle yürüyüş düzenleneceği, yürüyüşün şehit Sami El-Caar’ın evinden başlayıp şehit Sami Ez-Zeyadine’nin evine doğru ilerleyeceği bildirildi. Toplantı sonrası ayrıca işgal altındaki Filistin topraklarının tüm kentlerinde ve köylerinde protesto gösterileri düzenlenmesi çağrısı yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.