2011’den bu yana 14 bin Bahreynli tutuklandı

  • 26 Kasım 2018
  • 1.545 kez görüntülendi.
2011’den bu yana 14 bin Bahreynli tutuklandı

Bahreyn Diyaloğu Merkezi’nin başkanı dün gece yaptığı açıklamada, Bahreyn rejiminin 2011’den beri 14.000’den fazla Bahreyn vatandaşını tutukladığını söyledi.

İRNA’ya göre, Şeyh Meysem Selman Al-Halife rejiminin güvenlik birimlerinin Bahreyn halkını tutuklamaya devam ettiğini söyledi.

Bahreyn İnsan Hakları ve Demokrasi Merkezi de Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 23 Mayıs’ta Al Halife rejiminin son 6 yıl boyunca 728 Bahreynliyi vatandaşlıktan çıkardığını açıkladı.

Bahreyn meclisi eski milletvekillerinden Ali el-Esved son zamanlarda twitter’dan yaptığı açıklamada, ülkesinin “insan hakları” kurbanı olduğunu yazdı.

Bahreyn, 14 Şubat 2011’den beri Al Halife rejimine karşı barışçı halk ayaklanmasına sahne olurken, Bahreyn rejimi ise halkın bu barışçı taleplerini askeri yöntemlerle bastırıyor.

Bahreyn halkı özgürlüğü, adaleti ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını ve ülkelerinde seçilmiş bir hükümeti istiyor, ancak dikta Al-Halife rejimi, Suudi askeri güçleri ve BAE güvenlik güçlerinin yardımıyla, Bahreyn halkını şiddet kullanarak bastırıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.