2017 yılı Bahreyn için en kanlı yıl

  • 02 Ocak 2018
  • 1.048 kez görüntülendi.
2017 yılı Bahreyn için en kanlı yıl

Bahreyn el-Vefak’ul İslami Hakereti 2017 yılının Bahreyn için en kanlı yıl olduğunu bildirdi.

Resa haber ajansının bildirdiğine göre dün yazılı bir açıklama yapan Bahreyn el-Vefak’ul İslami Hakereti, bu ülkenin geride bıraktığımız yıl özgürlüklerin kısıtlanması ve diktörlüğün güçlendirilmesi yönünde onlarca kanun tasvip ederek anaya ve uluslararası kanunlara karşı eşsiz bir darbe gerçekleştirdiğini bildirdi.

Geçen yıl Bahreyn vatandaşlarından 15 kişinin sistematik olarak Alı halife rejimi tarafından öldürüldüğü belirtilen bu mesajda, idam cezalarına ağırlık verilmesi, Şeyh İsa Kasım gibi ülkenin tanınmış önde gelen din alimlerine baskının artırılması, ulema ve inkılapçıların mecburi ikamete tabii tutulmalar, vatandaşlıktan atma vakaları ve 1000’i aşkın vatandaşın tutuklanmasının 2017 yılına damgasını vuran despot girişimlerden olduğu belirtilmiştir.

Bu habere göre 2017 yılında Bahreyn vatandaşı 150 kişi vatandaşlıktan atılmış ve onların büyük bölümü ağır işkencelere tabi tutulmuşlardır.

Bahreyn Şubat 2011 tarihinden beri halk kıyamına tanık olmakta ve rejim halkın yasal taleplerini ve değişim isteklerini göz ardı ederek, şiddete baş vurmak yoluyla onları bastırmaya çalışmakta.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.