2025 yılına kadar İran dünyanın yeni bir ekonomik gücü olacak

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.403 kez görüntülendi.
2025 yılına kadar İran dünyanın yeni bir ekonomik gücü olacak

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı, 2025 yılına kadar ülkenin stratejik programlarının hazırlanmasıyla İran’ın dünyanın yeni sanayileşmiş önemli ülkelerinden biri olacağını bildirdi.

Bugün Tahran’da düzenlenen Milli Sanayi, Maden ve Ticaret Günü Toplantısında konuşan İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade, uluslararası kriterlerin incelenmesiyle, İran’ın, yeni sanayileşmiş ülkelerin kriterlerini elde edebileceğini gösterdiğini söyledi.

Uluslararası kriterler uyarınca İran’ın fert başına yıllık geliri şimdiki 5800 dolardan 10 bin dolara çıkması gerektiğini belirten İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı, İran sanayisinde fert başına katma değerin şimdiki 520 dolardan 1000 dolara çıkması gerektiğini ve bunun için de insani gücün takviye eğitilmesine gerek duyulduğunu söyledi.

İran’ın 2025 yılına kadar yıllık 120 milyar dolarlı sanayi ürünleri ihracatını hedeflediğini hatırlatan Nimetzade, son 4 yılda 20 bin adet yeni kalkınma meslek iş fırsatının ve 300 bin iş alanının oluşturulduğunu ve son iki yıl içinde İranlı ürünlerin ihracatının ithalata oranla artış gösterdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.