300’den fazla Filistinli esir hastanelere intikal ettirildi

  • 27 Mayıs 2017
  • 1.136 kez görüntülendi.
300’den fazla Filistinli esir hastanelere intikal ettirildi

Terör rejimi İsrail zindanlarında açlık grevi başlatan Filistinli esirlerden 300 kadarı sağlıklarının kötüleşmesinden dolayı hastanelere intikal ettirildi.

Filistinli esirler kulübü sözcüsü Emani Serahne, hastaneye intikal edilen esirlerin 40 gün önce açlık grevini başlatanlar olduğunu belirtirken bu arada Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü Zaharova da, Filistinleri esirlerin durumlarının kritik olduğunu belirterek,  açlık grevinin devam etmesinin telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olacağı uyarısında bulundu.

Zaharova, Filistinli esirlerin taleplerinin, zindan şartlarının iyileştirilmesi,  bu doğrultuda aileleriyle düzenli görüşebilmeleri, tek kişilik hücrelere son verilmesi olduğunu söyledi.

1700’den fazla Filistinli esirin açlık grevi eylemi 17 nisanda başlarken, bunlardan bir çoğunun durumunun kritik olduğu bildiriliyor.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü ilgili çevreleri, işgal rejimi zindanlarında açlık grevinde 40 günü geride bırakan esirlerin sağlıkları konusunda dönüşü olmayan hasar ve kayıpları önlemek için bir çözüm bulmaya çağırdı. Konuyla ilgili açıklamada yapan Kızılhaç Örgütü’nün terör rejimi İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki sağlık bölümü başkanı Gabriel Salazar yaptığı basın açıklamasında “Kızılhaç Örgütü’ne bağlı doktorlar esirleri düzenli olarak ziyaret etmektedirler. Durumlarını yakından takip ediyoruz. Açlık grevinde 6 haftayı geride bırakan esirler ve esirlerin belki de dönüşü olmayan sağlık sorunları karşısında endişe ediyoruz. Şu anda çok kritik bir aşamaya giriyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.