400’ü aşkın Bahreynlinin vatandaşlığı iptal edildi

  • 05 Nisan 2017
  • 1.337 kez görüntülendi.
400’ü aşkın Bahreynlinin vatandaşlığı iptal edildi

Bahreyn’de bir hukuk kurumu dün yayınladığı bildiride dikta Alı halife rejiminin, 410’ü aşkın Bahreynliyi siyasi sebeplerden dolayı vatandaşlıktan çıkardığını bildirdi.

Mir’atul Bahreyn’in verdiği haberde, BM İnsanhakları dini özgürlüklerden sorumlu başkanı Seyyid Abbas Şubber, Alı halife rejiminin din alimleri ve muhalifleri cezalandırmak için vatandaşlıklarının iptal edilmesinden faydalandıklarını belirterek,  vatandaşlıkları iptal edilen 15 kişinin  Şii din alimi olduğunu kaydetti.

Bahreyn’den ulaşan bir başka haberde ise, Bahreyn halkının dikta rejimin halka yönelik baskı ve şiddet politikalarına itiraz amacıyla başta Eladiye, Edderaz ve Beni Cemre olmak üzere muhtelif şehirlerde Şeyh İsa Kasım ve şehitlerle dayanışmalarının simgesi olan protesto gösterilerine katıldıkları belirtildi.

Öte yandan Bahreyn halkının Edderaz’da Şeyh İsa Kasım’ın evinin önünde Bahreynli din alimlerinin vatandaşlıklarının iptal edilmesine  yönelik protesto gösterileri de devam ediyor.

Bilindiği gibi dikta Bahreyn rejimi Haziran 2016 yılında bu ülkenin dini lideri Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlığını iptal etmiş ve bu girişim Şii halkın yoğun tepkisine neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.