5 Bin terörist, Şam’ın Dumayır bölgesinden çekiliyor

  • 18 Nisan 2018
  • 1.082 kez görüntülendi.
5 Bin terörist, Şam’ın Dumayır bölgesinden çekiliyor

Suriyeli bir askeri kaynak Dumayır Kentinden Cerablus Bölgesine aktarılacak Ceyşul İslam’a tabi terörist sayısının yaklaşık 1500 olduğuna dikkat çekerken, aileleriyle birlikte toplam yaklaşık 5 bin kişinin Cerablus’a aktarılacağını kaydetti.

Kaynak radikal teröristlerin Dumayır Kentini tahliye etmeleri ardından ordu birliklerimizin kente girip arama tarama operasyonlarında bulunacaklarını, ardından da tüm devlet kurumları ve hizmet şebekelerinin yeniden faaliyete başlayacaklarını söyledi.

Suriye Şam kırsalının uzak doğusu Kalemun Bölgesinin Dumayır Kentinde bulunan Ceyşul İslam’a tabi teröristlerin Halep kırsalı Cerablus Bölgesine aktarılmaları için orta ve ağır silahlarını ordu birliklerine teslim etmeye devam ediyor.

Sağlanan uzlaşma anlaşmasında teslim olmayı reddeden teröristlerin orta ve ağır silahlarını teslim etmeleri ardından aileleriyle birlikte Halep kırsalı Cerablus Bölgesine aktarılmalarının yanı sıra tüm silahlarını teslim edip af kararından faydalanmak isteyenlerin de kanuni durumlarının yeniden düzenlenip normal yaşamlarına dönmelerini öngörüyor.

Cerablus’a gidecek Ceyşul İslam teröristleri dün ağır silahlarla donatılmış 5 aracın yanı sıra bir BMB, toplar ve füze bataryalarının aralarında bulunduğu orta ve ağır silahlarının ilk bölümünü ordu birliklerine teslim etmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.