50’nin üzerinde Taylandlı polis insan kaçakçılarıyla birlikte çalışmaları sebebiyle tutuklandı

  • 08 Mayıs 2015
  • 636 kez görüntülendi.
50’nin üzerinde Taylandlı polis insan kaçakçılarıyla birlikte çalışmaları sebebiyle tutuklandı

50’nin üzerinde Taylandlı polis insan kaçakçılarıyla birlikte çalışmaları sebebiyle tutuklandı. Tayland Başbakanı, Malezya sınırındaki kaçakçı kamplarının bulunmasının ardından soruşturma talep etmişti.

Bangladeş ve Myanmar’dan gelen 33 kişinin Tayland ormanlarındaki toplu mezarının bulunmasının ardından ülkede insan kaçakçılarına karşı büyük tepki oluşmuştu. Her yıl binlerce Bangladeşlinin Tayland’a geldiği söylenirken, insan kaçakçılarının pek çok kişiyi iş vaadiyle kandırıp ailelerinden fidye istediği belirtiliyordu.

Olaylar üzerine Tayland Başbakanı Malezya sınırındaki kamplara dair soruşturma başlatılmasını istemişti. Bunun ardından Tayland polisi 50’nin üzerinde polisin insan kaçakçılarıyla bağlantıları sebebiyle cezalandırıldığını ve tutuklandığını açıkladı. Polisin geçmişte bu kişilere karşı operasyon yapmamış olması da tepki çekti.

Tayland Başbakanı Prayut Çan-oça, ülkedeki kampların 10 gün içerisinde temizlenmesini isterken, polisin çok sayıda insan kaçakçısını da yakaladığı belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.