53 Siyonist Ä°srail Askeri Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 12 Mayıs 2015
  • 865 kez görüntülendi.
53 Siyonist Ä°srail Askeri Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Siyonist iÅŸgal ordusu askerlerinden 53 askerin bu sabah (12 Mayıs Salı) iÅŸgal polisinin yoÄŸun güvenlik önlemleri altında El-MaÄŸaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediÄŸi bildirildi.

Görgü tanıkları, 53 iÅŸgal askeriyle birlikte 15 Yahudi yerleÅŸimcinin de iÅŸgal polisi himayesinde Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdiÄŸini ve sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’da nöbet tutan cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek baskına tepki gösterdiÄŸini söyledi.

Bu arada, iÅŸgal polisinin Kudüs’ün Eski Belde semti sakinlerinden Meali Sıyam isimli kadına Kudüs’ten 15 gün uzaklaÅŸtırma cezası verdiÄŸi bildirildi. Sıyam’ın dün Kudüs’teki El-Kışla Polis Merkezi’ne ifade vermeye çaÄŸrıldığı ifade edildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmeyi planlayan iÅŸgal yönetimi bu planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleÅŸimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teÅŸvik ederken, Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı direnen cemaatten erkekleri ve kadınları da gözaltına alıp çeÅŸitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaÅŸtırma cezasıyla cezalandırıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.