6. Uluslararası Filistin İntifadasına Destek Konferansı Devam Ediyor

  • 22 Şubat 2017
  • 1.102 kez görüntülendi.
6. Uluslararası Filistin İntifadasına Destek Konferansı Devam Ediyor

6. Uluslar arası Filistin Halkı İntifadasına destek konferansı Tahran’da İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei’nin katılımı ile başladı.
‘’Hep Beraber Filistin’e destek’’ sloganı ile düzenlenen konferansın açılışına Cumhurbaşkanı Ruhani, İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani ve Yargı Erki Başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani , bakanlar, çeşitli kurumların başkanları ve üst düzey askeri yetkiler katıldı.

Konferansın sözcüsü Kazım Celali Konferansa 89 yabancı heyet ve 700 yabancı misafirin iştirak ettiği belirtti.

Celali, konferansın 3 gün süreceğini ve bu seneki konferansın Parlamentolar, Gençler, STK’lar ve Direniş guruplarından oluşan 4 komiteden oluştuğunu ve bağımsız bir komitenin de sonuç bildirgesini tanzim edeceğini söyledi.

Filistin Alimler Birilği başkanı Şeyh Hüseyin Muhammed Kasım, Tahran’daki konferansta yaptığı açıklamada, Filistin milletinin hiç bir zaman ırkçı İsrail’e karşı mücadeleden el çekmeyeceğini söyledi.

Suriye meclis başkanı da, Suriye’nin hedef alınmasındaki en büyük hedefin Suriye’nin Filistin direnişi ve ülküsüne verdiği destek olduğunu söyledi.

Hizbullah genel sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım da, İran’ın filistin milletinin işgal altındaki toprakları özgürlüğüne kavuşturma yönünde ülküsünü gerçekleştirmekte olduğunu söyleyerek filistin halkının maddi ve askeri açıdan yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kuzey Kore meclis başkanı da, siyonist İsrail’in kayıtsız şartsız Filistin’deki işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.