6. Uluslararası Filistin İntifadasına Destek Konferansı Katılımcılarının Konuşmaları…

  • 22 Şubat 2017
  • 1.043 kez görüntülendi.
6. Uluslararası Filistin İntifadasına Destek Konferansı Katılımcılarının Konuşmaları…

Lübnan Parlamento Başkanı Nabih Berri, günümüzde İran’ın Filistin ve direniş hareketlerini desteklediği için hedef olarak gösterildiğini kaydetti.
Lübnan Parlamento Başkanı Nabih Berri, Tahran’da gerçekleşen 6. Uluslararası Filistin İntifadası’na Destek Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “İran’ın Filistin İntifadası’nı desteklemesi takdire layıktır. Günümüzde İran’ın Filistin ve direniş hareketlerini desteklediği için hedef olarak gösterildiğini görüyoruz”açıklamalarında bulundu.
Lübnan Parlamento Başkanı, Siyonist Rejim’in işgal altındaki topraklarda gerçekleştirdiği inşaat projesini şiddetle eleştirerek şu ifadelerde bulundu: Siyonistler böylesi düşmanca uygulamalarıyla uluslararası kamuoyuna saygısızlık yapıyor.
Nabih Berri ayrıca İslam ve Arap ülkelerinden ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına karşı çıkmalarını istedi.

Lübnan Parlamento Başkanı son olarak, “Artık tüm İslami ülkelerin Filistin konusu üzerinde birleşmesi lazım” diye konuştu.
Siyonist Rejim Tüm dünya için birer tehdittir

Umman Parlamento Başkanı Halit El Mauli, Siyonist Rejim’in Yahudicilik projesini durdurmak için tüm ülkelerin birleşmesi gerektiğini açıkladı.
Umman Parlamento Başkanı Halit El Mauli, 6. Uluslararası Filistin İntifadası’na Destek Konferansı’nda konuştu.

El Mauli, bu konuşmada, “Siyonist Rejim’in Yahudicilik projesini durdurmak için hepimizin birleşmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Umman Parlamento Başkanı ayrıca Siyonist Rejim’in işgal altındaki Filistin topraklarında yaptıklarının tüm dünyayı tehdit altına aldığını bildirdi.

El Mauli, sözlerini şu şekilde bitirdi: Umman, Filistin halkının içinde bulunduğu durumu kaygıyla gözlemliyor. Filistin halkının Siyonistlerin işgalciliğine karşı sergilediği direniş maalesef terörizm olarak adlandırılıyor.
Siyonistler silahlı mücadeleyi engelleyemediler

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri, Siyonist Rejim’in Filistin’de silahlı mücadeleyi ortadan kaldıramadıklarını ifade etti.

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah, Tahran’da düzenlenen 6. Uluslararası Filistin İntifadası’na Destek Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Siyonist Rejim’in Filistin’de silahlı mücadeleyi ortadan kaldıramadıklarını söyledi.

Filistinli yetkili ilaveten, “Halihazırda silahli mücadele doğrultusunda Filistin İslami Cihat Hareketi’nin askeri bünyesine takviye sağlamak istiyoruz” dedi.

Siyonist Rejim’in her an Gazze ve Lübnan’a saldırabileceğini kaydeden Ramazan Abdullah, Siyonistlerin her türlü saldırlarına karşı birlik oluşturulmasının büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Son olarak Ramazan Abdullah, Filistin halkının Filistin Ulusal Yönetimi’nin ortaya koyduğu yararsız seçeneklerine daha fazla bağlı kalmayacaklarını aktardı.

Teröristler Siyonist Rejim’in başka bir yüzüdür

Suriye Meclis Başkanı Hediye Abbas, Tahran’da yaptığı konuşmada terörizmi Siyonist Rejim’in başka bir yüzü olarak nitelendirdi.
Bugün itibariyle Tahran’da başlayan ve iki gün devam edeceği planlanan 6. Filistin İntifadası’na Destek Konferansı’nda konuşan Suriye Meclis Başkanı Hediye Abbas, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei’nin konuşmasını takdir ederek, bu konuşmanın örnek alınması gerektiğini vurguladı.

6. Filistin İntifadası’na Destek Konferansı’nın çok kritik bir durumda gerçekleştirildiğine dikkati çeken Hediye Abbas, “Filistin meselesi birçok sorunla karşı karşıyadır. Bazıları Filistin doğasını değiştirmeye çalışıyor” dedi.

Suriye’nin Filistin ve Direniş Ekseni’ni savunduğu için hedef alındığını kaydeden Hediye Abbas, “Suriye’deki teröristler en çok İsrail’e hizmet etmiştir. Biz, bazı bölge ülkeleri tarafından desteklenen en vahşi düşmanlarla karşı karşıyayız. Bu teröristler aslında Siyonist Rejim’in başka bir yüzüdür” ifadelerinde bulundu.

Son 6 yılda yaklaşık olarak 100 ülkeden teröristlerin Suriye’ye girdiğini belirten Meclis Başkanı Hediye Abbas, bu savaşın diğer ülkelere de yayılabileceği yönünde uyarıda bulundu.

Hediye Abbas, “Suriye devleti ilk baştan beri bütün siyasi anlaşmalara bağlı kalmıştır. Günümüzde de milli barış ve teröristlerin silah bırakması için çaba sarfetmektedir” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.