7 Tir faciası, Amerika’nın terörizme desteğinin kanıtı

  • 27 Haziran 2016
  • 922 kez görüntülendi.
7 Tir faciası, Amerika’nın terörizme desteğinin kanıtı

İran İslam Cumhuriyeti tarihinde sulta düzenin baş rolü oynadığı çok acı olaylar yaşanmıştır.

Onların arasında hş Tir ayın ilk haftası olan 26 Haziran 2 Temmuz tarihleri, yaşanan olaylar açısından özel sayılmakta. İslam inkılabının bu tarihi kesimi, Amerika liderliğindeki sulta düzenin direkt direktifleri ve hidayeti ile yaşanan kanlı terör olayları ile yazılmıştır. İran bir haftalık süreçte birkaç terör saldırısına hedef oldu.

Münafıklar terör örgütünün İran İslam cumhuriyetine karşı terör saldırıları bu dönemde zirveye ulaştı. Hş 6 Tir 1360 tarihinde İmam Ayetullah Hamenei Tahran Ebuzer caminde konuşma sırasında suikasta uğradı. Bir gün sonra 7 Tir 1360 tarihinde ülkenin en büyük terör olayı yaşandı; olayda Yargıtay başkanı Dr. Seyit Muhammed Hüseyni Beheşti ve aralarında 4 bakan, 12 bakan yardımcısı ve 30 milletvekilinin de bulunduğu 72 kişi, mümafıkalrın bombalı saldırısında şehit oldu.

Hş 8 Şehriver’e tekabül eden 29 Ağustos 1981 tarihinde yaşanan bir diğer terör saldırısında dönemin cumhurbaşkanı ve başbakanı Muhammed Ali Recai ve Muhammed Cevad Bahoner şehit oldular. Amerika söz konusu terör örgütü elinin binlerce savunmasız insanın kanına bulaştığını bildiği halde 28 Eylül 2012 tarihinde münafıklar grubunu Amerikan terör listesinden çıkarttı ve onları koruma altına aldı.

İslam inkılabının zaferi ardından İran, geniş çaplı terör saldırılarına maruz kaldı ki en az 17 bin terör kurbanının kayıtları bu acı gerçeği kanıtlıyor. Terörist münafıklar grubu 1979-1981 yılları arasında bir çok inkılapçı yetkili ve güçleri ile halk kesimlerine suikast düzenledi ve İran’dan kaçmak zorunda kaldığında ise açık bir şekilde Avrupa ve Amerika ile uzlaşarak önce Fransa ve daha sonra da Irak topraklarında barındı. Hatta Amerika’nın Irak’ı işgal etmesi ve saddam’ın devrilmesi ardından da yine Amerika desteğini kaybetmedi.

İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyit Ali Hamenei bu yıl 7 Tir ve Harem savunucu şehitleri ile görüşmesinde İslam Cumhuriyeti partisi merkez bürosu patlama olayından 35 yıl geçmesine işaretle, söz konusu cinayeti işleyenlerin acımasız ve habis terör grubu olduğunu, ülkeden kaçmaları ardından, terörizm ile mücadele bayraktarı ve insan hakları savunucusu olduğunu iddia edenlerin yıllarca desteğini aldıklarını belirtti. İslam inkılabı rehberi bu yüzden 7 Tir olayını, büyük dersler içeren çok büyük bir hadise olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.