72 saat içinde Suriye’ye muhtemel bir füze saldırısı uyarısı

  • 11 Nisan 2018
  • 994 kez görüntülendi.
72 saat içinde Suriye’ye muhtemel bir füze saldırısı uyarısı

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol) Doğu Akdeniz’de uçuş yapacak hava yolu şirketlerine, önümüzdeki 72 saat içinde Suriye’ye muhtemel bir füze saldırısı olasılığı karşısında uyarıda bulundu.

Reuters’ın haberine göre Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol), Doğu Akdeniz’den Suriye’ye karşı yapılabilecek olası hava saldırılarına ilişkin hava yolu şirketlerine uyarıda bulundu.

Bununla birlikte Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü, önümüzdeki 72 saat boyunca Suriye’ye karşı yapılacak olası hava harekatı nedeniyle Doğu Akdeniz’de gerçekleştirilecek uçuşlarda hava-yer füzesi tehlikesi veya aralıklı sinyal kesintileri yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Öte yandan dün ABD Donanmasından yapılan yazılı açıklamada “USS Harry Truman Uçak Gemisi” ve beraberindeki 7 savaş gemisini Akdeniz’e sevk ettiği bildirildi. “USS Jason Dunham” ve “USS The Sullivans” destroyerlerinin de daha sonra gruba dahil olacağı belirtildi.

Siyonist ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’deki kriz nedeniyle bu hafta yapacağı ilk Latin Amerika ziyaretini iptal ettiği açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın hafta sonu yapılacak Latin Amerika zirvesine katılmayacağı, Lima, Peru, Bogota, Kolombiya’yı ziyaret etmeyeceği duyuruldu. Trump’ın Suriye’deki gelişmeleri değerlendirmek üzere ABD’de olacağı belirtildi.

Trump’ın ziyaret takviminde Cuma günü Peru’ya ulaşacağı, ardından Kolombiya’yı ziyaret edeceği belirtilmişti. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Trump’ın Suriye’deki gelişmeleri değerlendirmek için Amerika’da kalacağını, dünyadaki gelişmeleri izleyeceğini söylemişti.

Trump, Suriye için 24 veya 48 saat içerisinde kritik bir karar alacaklarını açıklamıştı.

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon ise, Başkan Trump’a Suriye’deki kimyasal saldırıya yanıt için bir dizi askeri seçenek sundu.

ABD ordu sözcüsü Albay Patrick Ryder, “Askeri seçenek kesinlikle değerlendirdiğimiz bir şey. Potansiyel askeri seçeneklere bakıyoruz ve bunu Başkan Trump’a sunuyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.