8 Milyonu aşkın Yemenli kıtlıkla karşı karşıya

  • 12 Aralık 2017
  • 1.075 kez görüntülendi.
8 Milyonu aşkın Yemenli kıtlıkla karşı karşıya

BM İnsani Yardımlarlar Koordinatörü Jimmyi Mc Goldick Pazartesi akşamı yayınladığı bilidiride, Yemen’deki vahim duruma işaret ederek, 8 Milyon 400’ü aşkın Yemenlinin açlık ve kıtlıkla karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

İrna’nın verdiği haberde, Goldrick’in sözkonusu bildirisinde, Yemen güzergâhlarına yönelik muhasaranın sürmesinin yakıt, gıda maddelerinin bu ülkeye girmesine engel olduğunu ve bu ülkedeki hastalıklar, açlık ve kıtlığın her geçen gün artmasına sebep olduğunu belirtti.

BM Çocuklara Yardım Kurumu UNiCEF’in Ortadoğu ve Kuzey Afrika  Başkanı Gret Kabilyari  bundan önce yaptığı açıklamada, 11 milyonu aşkın Yemenli çocuğun acil insani yardımlara muhtaç olduğunu bildirmişti.

BM Genel Sekreteri Antoni Gutteres ise pazartesi günü CNN kanalına hitaben yaptığı açıklamada,  Yemen savaşını ahmaklık olarak niteledi.

Bilindiği gibi Arabistan liderliğindeki koalisyonun Yemen’e yönelik başlattığı savaşta şimdiye kadar  binlerce insan ölmüş ve yaralanmış, milyonlarcası da mülteci durumuna düşmüştür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.