80 Ülke Işid’e Yardım Etmektedir.

  • 07 Ocak 2015
  • 970 kez görüntülendi.
80 Ülke Işid’e Yardım Etmektedir.

Irak İslami yüksek konseyi başkanı 80 ülkenin IŞİD terör örgütü militanlarına yardım ettiğini vurgulayarak, IŞİD terörizminin ayrım yapmaksızın herkesi hedef aldığını belirtti.

Seyyid Ammar Hekim Tahran’da bugün başlayan 21.uluslararası vahdet konferansının açılış konuşmasında; bomba yapımını öğrenmeleri için 80 ülkenin IŞİD’i desteklediğini belirtti.

Hekim IŞİD’in herkes için bir tehlike olduğunu vurgulayarak, IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyon güçlerinin çeşitli hedefler peşinde olduğunu söyledi. Ammar Hekim ayrıca, Suriye’nin yıllardır terörizmden zarar gördüğünü vurguladı.

Ammar Hekim konuşmasının devamında şunları söyledi: IŞİD terörizmi özellikle Ehli Beyt(a.s) ‘i sevenleri hedef almaktadır ve aslında IŞİD kimseye ayrıcalık tanımamaktadır. Müslümanların, aradaki çatışmaların giderilmesine ihtiyaçları vardır ve bunun için gerçekçi bir vahdet planı oluşturulmalıdır.

Ammar Hekim daha sonra konuşmasına şu ifadelerle devam etti: Bizler İmam Humeyni (r.a)’i ıslahat planı olarak İslam vahdetini ön plana aldığı için rahmetle anıyoruz. Bizler ayrıca İran’a, Irak’a terörizmle mücadelede ettiği yardımlardan dolayı teşekkür borçluyuz. Vahdet olmadan güç sağlamak ve birlik olmadan da günümüzdeki tuzaklarla mücadele etmek mümkün değildir.

Seyyid Ammar Hekim ayrıca, bu günlerde gençler arasında fikri sapmalara şahit olunduğunu belirterek, aşırıcı düşüncelerin Müslümanlar için tehlikeli bir tuzak olduğunu belirtti. Seyyid Ammar Hekim konuşmasının sonunda, Filistin meselesini ve Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.