80 Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 02 Nisan 2019
  • 1.375 kez görüntülendi.
80 Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

İşgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında dün (1 Nisan Pazartesi) 80 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Bu sabah Mescid-i Aksa’ya 37 Yahudi yerleşimcinin, 38 işgal polisi ve istihbaratı görevlisinin, 5 Yahudi turizm rehberinin baskın düzenlediği kaydedildi.

İşgal güçlerinin baskına katılan Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya girdikleri andan çıktıkları ana kadar sıkı bir şekilde koruduğu ve yerleşimcilerin Er-Rahme Kapısı yakınlarında ayin yaptıkları bildirildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Bu arada, işgal polisinin bu sabah Mescid-i Aksa bekçilerinden Mahmud Necib’i Er-Rahme Kapısı’nda gözaltına aldı.

İşgal polisi dün de Mescid-i Aksa bekçilerinden bir başkasını Er-Rahme Kapısı’nı açtığı gerekçesiyle gözaltına almış ve 15 gün uzaklaştırma cezası vererek serbest bırakmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.