9. Uluslararası Müslümanlar Konferansı Londra’da düzenlendi

  • 23 Aralık 2015
  • 804 kez görüntülendi.
9. Uluslararası Müslümanlar Konferansı Londra’da düzenlendi

9. Uluslararası Müslümanlar Konferansı, ‘Değerlerin Değişiminde Din ve Mezhep, Kimlik ve Entegrasyon’ başlığı ile 15 Aralık’ta Londra’da gerçekleşti.

9. Uluslararası Müslümanlar Konferansı, ‘Değerlerin Değişiminde Din ve Mezhep, Kimlik ve Entegrasyon’ başlığı ile 15 Aralık’ta Londra’da düzenlendi. ‘Aşırıcılık ile mücadele’, ‘İslamofobi ile mücadele’ ve ‘Kimlik ve Entegrasyon’ bu konferansın tartışıldığı en önemli konulardandı. Bu arada IŞİD’le mücadele konusu odak noktasında olarak en çok tartışılan konuydu.

Bu konferansa İran, Türkiye, Kırgızistan, Kazakistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Britanya, İrlanda, Rusya, Litvanya, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Finlandiya, Estonya ve diğer ülkelerden dini topluluk liderleri ve müftüler katıldı.

Konferansta Kırgızistan Cumhuriyeti müftüsü Maksutbey Toktamışev, Kırgızistan’daki bir yasadışı terör örgütü hakkındaki raporunu sundu.

9. Uluslararası Müslümanlar Konferansı, Rusya Federasyonu Müslümanları Manevi Dairesi tarafından ve Britanya Müslümanlar Konseyi, Rusya Müftüler Konseyi ve Tataristan Cumhuriyeti’nin yardımı ile düzenlendi. Söz konusu konferan her yıl Rusya müslümanlarınca yapılmakta ve İslam toplumları ve müslümanların geleceği hakkında tartışmalar yürütmektedir.

9. Uluslararası Müslümanlar Konferansı, ilk kez olarak Rusya dışında bir ülkede gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.