9’uncu Astana Toplantısı Başladı

  • 14 Mayıs 2018
  • 1.555 kez görüntülendi.
9’uncu Astana Toplantısı Başladı

Astana’da düzenlenen Suriye konulu 9’uncu toplantı, garantör ülkeler Rusya ve İran arasındaki ikili görüşmelerle başladı.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da 9’uncusu düzenlenen Suriye konulu toplantı, taraflar arasındaki ikili görüşmelerle başladı. ABD’nin katılmadığı görüşmelerde Gerginliği Azaltma Bölgelerindeki son durum, Birleşmiş Milletler (BM) gözetimindeki anayasa komitesi çalışmaları ve alıkonulanların serbest bırakılması ele alınıyor.

Astana’daki Rixos President Otel’de yapılan 9’uncu Suriye konulu toplantı, TSİ 08.00 sularında Rusya ve İran arasındaki ikili görüşmelerle başladı.

Rus heyetinin başında Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, İran heyetinin başında Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari bulunuyor.

Türk heyetine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal başkanlık ediyor.

Toplantıya katılan kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD’nin katılmadığı toplantının ana gündemini Gerginliği Azaltma Bölgelerindeki son durum, anayasa komitesi ve alıkonulanların serbest bırakılması çalışmaları oluşturuyor.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın öğleden sonra görüşmelere katılması, Ürdün’ün gözlemci olarak görüşmelerde yer alması bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.