AB Bünyesinde Faaliyet Gösteren Kurumlar Türkiye Hükümetinin Faaliyetlerinden Cesaret Alarak Pkk Terör Örgütünü ”Ortak” Olarak Niteledi…

  • 25 Kasım 2014
  • 733 kez görüntülendi.
AB Bünyesinde Faaliyet Gösteren Kurumlar Türkiye Hükümetinin Faaliyetlerinden Cesaret Alarak Pkk Terör Örgütünü ”Ortak” Olarak Niteledi…

Avrupa Birliği’nde faaliyet gösteren demokratik sol, sosyalist ve komünist partilerden oluşan Avrupa Solu Partisi Başkanı Pierre Laurent, IŞİD’e karşı olan herkesin örgüt ile mücadelede PKK’yı “ortak” olarak kabul etmesini istedi. Türkiye’de “barış süreci”nin başladığı için PKK’nın artık terör örgütü olarak nitelenemeyeceğini de söyleyen Laurent, PKK’nın AB’nin terör listesinden çıkarılması gerektiğini de savundu.

Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri de olan Laurent, Erbil’de faaliyet gösteren Rudaw ile yaptığı mülakatta “Bölgede barış isteyen ve IŞID’e direnişin desteklenmesini düşünen herkes, PKK’yı ortak olarak kabul etmeli” dedi.

Türkiye’de “barış süreci”nin başladığı için PKK’nın “terörist” olarak nitelelenmesi için bir neden bulunmadığını söyleyen Laurent, PKK’nın AB’nin terör listesinden çıkarılmasını da istedi.

Pierre Laurent, PKK’nın terör listesinden çıkarılması için Avrupa Solu’nun “her eylemde, her tartışmada ve her faaliyette” konuyu masaya getireceğini de söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.