AB Dış Siyaset Sorumlusu, İran Meclis Başkanıyla görüştü

  • 17 Nisan 2016
  • 866 kez görüntülendi.
AB Dış Siyaset Sorumlusu, İran Meclis Başkanıyla görüştü

İslami İran Meclis Başkanı Ali Laricani, AB iktisadi ve siyasi yüksek heyetinin İran’a yaptığı ziyaretinin ikili ilişkilerin gelişmesine vesile olması gereğine vurgu yaptı.

İRNA’nın haberine göre, Laricani, dün Tahran’da Avrupa Birliği dış siyaset sorumlusu Federica Mogherini ile yaptığı görüşmede, İranlı işadamları ve sanayicilerinin en önemli sorunun bankacılık alanı olduğunu zira (yaptırımların kalkmasına rağmen) henüz bu alandaki sorunların giderilmediğini belirterek, bu sorunun bir an önce giderilmesi gereğine vurgu yaptı.

İran İslami Şura Meclisi başkanı, bölgesel meselelere de temasla, bölgede kalıcı güvenliğin son derece önemli olduğunu belirterek; İran’ın bu alanda üzerine düşeni yerine getirmekte olduğunu söyledi.

Bu arada sözkonusu görüşmede AB dış siyaset sorumlusu da, 7 komisyonerin de yer aldığı AB heyetinin ziyaretinin İran ile ilişkileri geliştirmek istediğinin açık göstergesi olduğunu söyledi.

Mogherini, bölgesel meselelere de temasla, Avrupa Birliği’nin bu meseleye bakışının, çatışma halindeki ülkelerin milletleri arasında uzlaşı ve birlik olması olduğunu ve her türlü bölünmeye muhalefet olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.