AB ve Avrupa troykasından İran aleyhinde bildiri

  • 10 Temmuz 2019
  • 1.542 kez görüntülendi.
AB ve Avrupa troykasından İran aleyhinde bildiri

Avrupa Birliği ile İngiltere, Fransa ve Almanya’dan oluşan Avrupa troykası, yayınladıkları bildiriyle, Amerika ve Avrupalıların nükleer anlaşmaya bağlı kalmadıklarına değinmeksizin İran’dan nükleer anlaşmaya bağlı kalmasını istediler.

Reuters’in haberine göre, dün yayınlanan bildiride, İran’dan nükleer anlaşmayı zayıflatacak her hangi bir adım atmaması ve anlaşmaya bağlı kalması gereğine işaret edildi.

Bildiride, İran’dan nükleer anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın bütün maddelerine bağlı kalmasının beklendiği ve uranyum zenginleştirme düzeyiyle ilgili attığı adımdan geri dönmesi istendi.

Avrupa Birliği komisyonu da, geçen pazartesi günü İran’ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini azaltması yönünde ikinci adımı atmasına tepki göstermiş, ABD ve Avrupa’nın, İran’dan nükleer anlaşmayı zayıflatacak girişimlerden sakınmasını beklediklerini bildirmişti.

İran İslam Cumhuriyeti, Amerika’nın 8 mayıs 2018’de nükleer anlaşmadan kanunsuz bir şekilde çıkması ve Avrupalıların da nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmemesinin ardından yine nükleer anlaşma çerçevesinde taahhütlerini azaltmaya gitmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.