Abbas Ali Mansuri Arani: İran-İngiltere İlişkileri İki Milletin Yararına Değişmelidir…

  • 09 Aralık 2014
  • 1.144 kez görüntülendi.
Abbas Ali Mansuri Arani: İran-İngiltere İlişkileri İki Milletin Yararına Değişmelidir…

İran-İngiltere Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Abbas Ali Mansuri Arani, İran milletinin İngiltere hükûmetinin politikalarıyla ilgili iyi anılara sahip olmadığına işaret ederek, mevcut kapasiteleri kullanarak ve karşılıklı saygıya dayanarak ilişkilerin iki milletin yararına değişmesi gerektiğini belirtti.

İngiltere-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Vekili Richard Bacon ile görüşen Arani “İran milleti, İngiltere devletinin politikalarıyla ilgili iyi anılara sahip değil.” dedi.
İran’ın dış politikasının, bölgede barış ve istikrarın sağlanması yönünde olduğuna, bölgede krizin oluşmasında Batılı ülkelerin müdahalesinin etken olduğuna işaret eden Arani “Milletlerin, kaderleri hakkında karar almasına izin vermek gerekir. Hiçbir zaman Batı medyasının propagandaları, İran toplumunun gerçeklerine uygun olmadı. Parlamento görüşmelerini, iki ülke halkının menfaatlerini koruma yönünde kullanmalıyız.” dedi.
Görüşmede Bacon da İran’ı ziyaret etmekten memnuniyet duyduğuna işaret ederek, bölgenin en istikrarlı ülkesinin İran olduğunu belirtti.
Bacon “Terörle mücadelede İran’ın uluslar arası toplumla rutin iş birliği, bu ülkenin daima bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasında güçlü ve yapıcı bir rol oynadığını gösterdi.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.