Abbas Çeteleri, Birzeit Üniversitesi İslami Kitle temsilcisi Cihad Selim’i Gözaltına Aldı

  • 26 Nisan 2015
  • 981 kez görüntülendi.
Abbas Çeteleri, Birzeit Üniversitesi İslami Kitle temsilcisi Cihad Selim’i Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik birimi dün ikindi saatlerinde Birzeit Üniversitesi İslami Kitle temsilcisi Cihad Selim’i üniversite kampüsü önünde gözaltına aldı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın öğrenci kolu İslami Kitle koordinatörü Abdurrahman Hamdan,Koruyucu Güvenlik biriminin kendisinin, Cihad Selim’in ve üçüncü bir gencin peşine düştüğünü, ikisinin kaçmayı başardığını ve Cihad Selim’in ise yakalanarak Ramallah’taki Koruyucu Güvenlik birimi binasına götürüldüğünü söyledi.

İnsan hakları ve hukuk müesseseleriyle, Özgürlükler Komitesi’yle iletişim kurduklarını belirten Hamdan, 24 saat geçmeden Cihad Selim’in serbest bırakılamayacağının söylendiğini ifade etti.

Hamdan, Cihad Selim’in gözaltına alınmasının Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin İslami Kitle’nin Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinde elde ettiği büyük zafer karşısında yaşadığı şoku yansıttığını söyledi ve gözaltıların İslami Kitle’yi yolundan döndüremeyeceğini açıkladı.

Bu arada, Cihad Selim’in Birzeit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mimarlık bölümü beşinci sınıf öğrencisi olduğu, birkaç kez Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince gözaltına alındığı, işgal zindanlarında da altı ay hapis yattığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.