Abbas Güçleri, 4 Hamas Mensubunu Daha Tutukladı

  • 04 Temmuz 2015
  • 732 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri, 4 Hamas Mensubunu Daha Tutukladı

Batı Yaka’da İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın liderlerine ve mensuplarına karşı son iki günde artırdığı baskı ve operasyonlar kapsamında Koruyucu Güvenlik birimi dün gece Ramallah’ın Silvad beldesinde 4 Hamas mensubunu tutuklarken, beşinci kişiyi ise halkın tepkisi nedeniyle tutuklamaktan vageçti.

Görgü şahitlerinin ifadesine göre Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik biriminden çok sayıda kişi gece geç saatlerde beldeye baskın yaptı ve Rami Nebil Hamid (30), Muhammed İsam Hamid (32), Muaz Salih Hamid (27) ve Ahmed Yasin Şebravi’yi tutukladı. Bu dört isim daha önce Siyonist zindanlara girmiş ve Özgürlerin Vefası’yla salıverilmiş eski esirlerdir.

Aynı güçler kendisini tutuklamak için Mahir Nadir Hamid’ın (28) evini de bastı. Ancak komşuların araya girmesi ve tepki göstermesi üzerine onu almaktan vazgeçti ve ailesine Ramallah’taki merkeze gelip ifade vermesi gerektiğini söyledi.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın liderlerine ve mensuplarına karşı Batı Yaka’da Perşembe günüden beri operasyon düzenleyen Abbas’a bağlı güçler, şimdiye kadar 100’den fazla kişiyi tutukladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.