Abbas güçleri, 7 Filistinliyi daha gözaltına aldı

  • 21 Eylül 2015
  • 842 kez görüntülendi.
Abbas güçleri, 7 Filistinliyi daha gözaltına aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri, Batı Yaka’da 7 kişiyi siyasi nedenlerle gözaltına alırken, gözaltına alınanlardan birinin Hamas lideri ve ikisinin de gazeteci olduğu ifade edildi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri Eriha’da Hamas Hareketi liderlerinden Şeyh Şakir Imara’yı dün (20 Eylül Pazar) yatsı namazından sonra İbrahim Yaği Camii’nden çıkarken gözaltına aldı.

Ramallah’ta ise Genel İstihbarat birimi Birzeit Üniversitesi öğrencisi Esyed El-Benna’yı evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Genel İstihbarat birimi bir gün önce de Esyed El-Benna’nın okul arkadaşı İbrahim El-Aruri’yi ifade vermeye çağırmış ve Filistinli öğrenci ifade vermeye giderken yolda gözaltına almıştı.

Nablus’ta da Koruyucu Güvenlik birimi Kudüs Açık Üniversitesi öğrencisi Mahmud Vecih Katt’ı gözaltına aldı. Koruyucu Güvenlik birimi dün gece Filistinli öğrencinin evine baskın düzenlemiş fakat onu evde bulamadığı için gözaltına alamamış, ailesinden oğullarını teslim etmelerini istemiş, bunun üzerine annesi fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

Nablus’ta ayrıca Genel İstihbarat biriminin Sebsetiyye beldesi sakinlerinden Yasin Ibadi’yi gözaltına aldığı ifade edildi.

Öte yandan, Koruyucu Güvenlik biriminin Nablus’ta Cemal Es-Sayih’i siyasi tutuklu Sahir Deşun’un dükkânına düzenlediği baskın sırasında gözaltına aldığı kaydedildi.

Beytlahim kentinde ise Koruyucu Güvenlik birimi kameramanlar Muaz İbrahim El-Imarine ve Muheysin El-Imarin’i güvenlik birimlerinin ihlallerini protesto için düzenlenen yürüyüşü takip ederlerken gözaltına aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.