Abbas güçleri, Batı Yaka’da 19 Filistinliyi tutukladı

  • 08 Temmuz 2015
  • 753 kez görüntülendi.
Abbas güçleri, Batı Yaka’da 19 Filistinliyi tutukladı

Bugün sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın El-Halil şehriyle işgal altındaki Kudüs’ün çevre köylerine operasyonlar yapan Abbas’a bağlı güçler, aralarında iki gazeteci ve özgürleştirilmiş esir olmak üzere 19 Filistinliyi siyasi görüşleri nedeniyle tutukladı.

Bugün (8 Temmuz Çarşamba) sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın Eş-Şuyuh Beldesine giren Abbas’a bağlı güçler beldede yaptıkları baskınların ardından İslami Direniş Hareketi (Hamas) mensuplarından 15 kişiyi tutukladı. Tutuklananlar arasında iki gazeteci de bulunuyor.

Kaynaklar, 15 araçla beldeye gelen Abbas’a bağlı istihbarat birimi elemanları işgal askerlerini andırırcasına yolları kapatıp evlere baskın düzenleyip aramalar yapmaya başladı. Evlerde terör estirdikten sonra El-Halayika ve El-Verasine ailelerinden ikisi gazeteci 15 kişiyi tutukladılar.

İstihbarat güçlerinin evlerin yanında inşaat halinde olan ve 2008 yılından beri güvenlik güçlerinin kontrolünde bulunan bir hayır kurumuna da baskın yapıp aramalar yaptılar.

İşin ilginç yanı ise Abbas’a bağlı güçlerin bugün baskın yapıp tutuklamalar gerçekleştirdiği noktaların dün sabah işgal güçlerinin baskın yapıp tutuklamalarda bulunduğu noktalar olması.

Kaynaklar, Abbas’a bağlı güçlerin bugün işgal altındaki Kudüs’ün çevre köylerine bir dizi baskın yaptıklarını, baskınların ardından Katna köyünden Şeyh Selim Şemasine ile Feras Şemasine, Bedu köyünden Şeyh Cihad Hamidan ve Surik köyünden de Şeyh Re’fet Kandil’i tutukladı. Tutuklananların hepsi esir takasıyla özgürlüğe kavuşan eski esirlerden.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.