Abbas Güçleri Batı Yaka’da 19 Hamas Mensubunu Tutukladı…

  • 20 Aralık 2014
  • 724 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri Batı Yaka’da 19 Hamas Mensubunu Tutukladı…

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin yönetimine bağlı Batı Yaka’daki güvenlik güçlerinin, mensuplarına karşı operasyonlarını artırdığına dikkat çekerek, bu güçlerin en son 19 Hamas mensubunu tutukladığını bir kaçını da ifadeye çağırdığını belirtti.

Hamas hareketi son tutuklamalarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada şu bilgiyi verdi:

“Cenin’deki Koruyucu Güvenliğe bağlı kişiler El-Harisiyye mahallesine yaptıkları baskında Kudüs Üniversitesi öğrencisi Muhammed Faruk Abid ile arkadaşı İzzettin Zeyud’u tutukladı ve Ayaş Yahla Said’i de ifadeye çağırdı. Cenin şehrinde de Rüşdi Zeyd, Salah Estiti de aynı güçler tarafından tutuklanırken, Besmet Feşafişe de Abbas’a bağlı istihbarat güçleri tarafından tutuklandı. Dört gün önce Cenin’de tutuklanan dört kişinin tutukluluk halleri ise sürüyor. Selfit şehrinde Karave Beni Hasan beldesine operasyon düzenleyen Abbas’a bağlı güçler burada da 10 kişiyi tutukladılar. El-Halil’de ev ve iş yerine baskın yaptıkları Hamas mensubu Halid Muhammed Et-Tarda’yı tutuklayan Abbas güçleri onun iş yerindeki kameraya da el koydular. Surif beldesini basan bu güçler eski esirlerden Beha Ar’ar’ı tutukladılar”.

Kendi halkını, toprağını, bu halkın davasını unutan Abbas ve ona bağlı güçler, Batı Yaka’da Hamas hareketine nefes aldırmıyorlar. Takip, tutuklama ve baskılarla onun işgale karşı hareket alanını daraltmak ve hareketin çalışmalarını felç etmek istiyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.