Abbas Güçleri, Filistin Kamu Çalışanları Sendikası Başkanı’nı Gözaltına Aldı

  • 25 Şubat 2016
  • 788 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri, Filistin Kamu Çalışanları Sendikası Başkanı’nı Gözaltına Aldı

Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik birimi dün akşam (25 Şubat Çarşamba) Ramallah kentinde Kamu Çalışanları Sendikası Başkanı Bessam Zekarine’nin evine baskın düzenledi.

Zekarine’nin evinde arama yapan Koruyucu Güvenlik birimi, daha sonra sendika başkanını Ramallah’ta gözaltına aldı.

Fetih Hareketi Devrim Konseyi üyesi de olan Zekarine hakkındaki gözaltı kararının genel müdür olarak görev yaptığı Bayındırlık Bakanlığı’ndan emekliye sevk edilmesi kararından kısa süre sonra alındığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan yerel kaynaklar, Abbas tarafından lağvedilen Kamu Çalışanları Sendikası krizi nedeniyle Zekarine’nin yaklaşık bir yıl önce gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldığını ve o günden bu yana ikinci plana itilerek medyada görünmesine izin verilmediğini söyledi.

Kaynaklar, Zekarine’nin Koruyucu Güvenlik birimi tarafından gözaltında tutulduğunu ve Fetih Hareketi içinde Abbas’a muhalif isimlere yönelik tasfiyeler nedeniyle şaşkınlık yaşandığını bildirdi.

Zekarine’nin eşi Rula Ebu Bekir de sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, kocasının Filistin Yönetimi’nin öğretmenlerin grevine yaklaşımını eleştirdiği için gözaltına alındığına dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.