Abbas güçleri, şehit annenin cenaze töreninde dahi bir yandan sahte gözyaşları dökerken diğer yandan baskılarını sürdürdü

  • 08 Eylül 2015
  • 872 kez görüntülendi.
Abbas güçleri, şehit annenin cenaze töreninde dahi bir yandan sahte gözyaşları dökerken diğer yandan baskılarını sürdürdü

Filistin’de direniş yılları boyunca şehitler farklı grupları birleştirir ve yaraları sarardı fakat şehit Riham Devabişe ve öncesinde baba Saad Devabişe ve bebek Ali Devabişe, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin duygularını harekete geçiremedi ve baskılarına engel olamadı.

Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri, şehit anne Riham Devabişe’nin cenaze töreni sırasında dahi bir yandan sahte gözyaşları dökerken diğer yandan baskılarını sürdürdü.

Şehidin toprağa verildiği Duma köyünden görgü tanıkları yaptığı açıklamada, köyün girişinde bekledikleri sırada ambulanslarla ve Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin araçlarıyla birlikte gelen cenaze kortejinin köy girişinde bekleyen ve Hamas sancakları taşıyan kalabalığı görmezden gelerek sapa bir yoldan köye girdiğini söyledi.

Şehit Riham Devabişe ve eşi Saad Devabişe ile aile fertlerinin birçoğu İslami Hareket’e üye olmasına rağmen güvenlik birimleri şehit Riham Devabişe için askeri tören düzenlemeyi tercih etti. Gözlemciler, güvenlik birimlerinin bunu halkın öfkesini yatıştırmak için yaptığına dikkat çekti.

Cenaze töreninde konuşan Hamas milletvekili Ahmed El-Hac Ali, işgalcilerden Devabişe ailesinin intikamının alınmasını isterken, güvenlik birimleri El-Hac Ali’nin konuşmasını kesmeye çalıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.