Abbas: Oslo Anlaşması’nı iptal etmeyeceğiz

  • 31 Ekim 2015
  • 1.017 kez görüntülendi.
Abbas: Oslo Anlaşması’nı iptal etmeyeceğiz

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Hollanda’daki Siyonist örgütlerle yaptığı görüşmede, daha önce imzalanan Oslo İlkeler Anlaşması’ndan vazgeçmeyecekleri gibi 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarına milyonlarca mültecinin dönmesinde ısrar etme niyetinde de olmadıklarını söyledi.

Hollanda’daki Yahudi lobisi (CIDI) ile bir araya gelen Mahmud Abbas, İsrail üzerine düşeni yerine getirdikçe ve sorumluluklarını ifa ettikçe asla Oslo’dan bir şey iptal etmeyeceğiz” dedi.

Halbuki Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 30 Eylül’de Birlemiş Milletler’de yaptığı konuşmada, “Bizim şu anda Oslo İlkeler Anlaşması’na bağlı kalmamız mümkün değil. Çünkü şimdiki durumun böyle devam etmesi imkansız” demişti.

Mahmud Abbas, Yahudi lobisiyle yaptığı görüşmede ayrıca şu çarpıcı açıklamalarda bulundu ve şöyle dedi: “Filistin Yönetimi olarak asla İsrail’in boykot edilmesini talep etmedik. Sadece yerleşkelerde üretilen ürünlerin boykotunu istedik.”

Milyonlarca Filistinli mültecinin durumuyla ilgili yöneltilen bir soruya ise Abbas, “Altı milyon insanın dönüşünü istemiyorum, onlar için başka bir çözüm istiyorum” cevabını verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.