Abbas, vatana ihanetten yargılansın

  • 08 Ocak 2015
  • 906 kez görüntülendi.
Abbas, vatana ihanetten yargılansın

Filistinli milletvekili Atıf Advan, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın “vatana ihanet” suçlamasıyla yargılanması çağrısında bulundu.
Advan, uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi’nin yeniden imarı ve memurlar sorunuyla ilgili yaptığı son açıklamayı ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze Şeridi’ne yönelik tavrını değerlendirerek, Abbas ve El-Hamdallah döneminin yönetimde en karanlık dönem olduğunu, en çok ihanetin bu dönemde gerçekleştiğini ve en çok tavizinde yine aynı dönemde verildiğini söyledi.

Filistin Parlamentosu İktisat Komitesi Başkanı Atıf Advan, “Şayet Mahmud Abbas milli bir mahkemede yargılansa mahkeme kendisini vatana ihanetten suçlu bulur ve oturduğu makamdan indirir” dedi.

Advan, uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah’ın da Filistin tarihindeki en büyük kukla olduğunu ifade etti.

Rami El-Hamdallah başkanlığındaki Filistin uzlaşı hükümeti, bugün (7 Ocak Çarşamba) yaptığı açıklamada, memurlar sorununun çözümünün Ramallah’a bağlı eski memurların görevlerine geri dönmesiyle ve mevcut memurlara da görev sonu ikramiyesi vermekle veya küçük projeler sağlamakla mümkün olduğunu öne sürmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.