Abbas Yönetimine Bağlı Genel İstihbarat Birimi Şeyh İyad Nasır’ı Sorgulama Bahanesiyle Kaçırdı…

  • 04 Ocak 2015
  • 1.072 kez görüntülendi.
Abbas Yönetimine Bağlı Genel İstihbarat Birimi Şeyh İyad Nasır’ı Sorgulama Bahanesiyle Kaçırdı…

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı Genel İstihbarat birimi Tulkerem’in Şuveyke köyü sakinlerinden Şeyh İyad Nasır’ı bu sabah (4 Ocak Pazar) gözaltına aldı.

Şeyh İyad Nasır’ın ailesinin verdiği bilgiye göre, Genel İstihbarat birimi İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın kuruluş yıldönümü sırasında da kendisini gözaltına almak istedi fakat bu girişiminde başarılı olamadı.

Aile, Şeyh İyad Nasır’ın polis merkezine davet edildiğini ve Şuveyke Polis Karakolu’na gittiklerinde dosyanın Tulkerem kentindeki polis merkezinde olduğunun bildirildiğini, Nasır ve aile fertlerinin Tulkerem’deki polis merkezine müracaatları sırasında istihbarat görevlileriyle karşılaştıklarını ve kendilerine ifade vermeye davetin Genel İstihbarat’ın isteği üzerine gerçekleştiğinin belirtildiğini söyledi.

Polislerin Şeyh İyad Nasır’ı gözaltına alarak istihbarat görevlilerine teslim ettiklerini ve istihbarat görevlilerinin de Nasır’ı bilinmeyen bir yere götürdüklerini kaydeden aile, Şeyh İyad Nasır’ı gözaltına almakta başarısız olan Genel İstihbarat biriminin böyle bir oyuna başvurduğunu ifade etti.

Bu arada, 39 yaşındaki Şeyh İyad Nasır’ın cami imamı olarak görev yaptığı, Ramallah’taki vakıflar eski bakanı Mahmud El-Hebbaş ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu görevden alındığı, daha önce bir yıldan fazla Filistin Yönetimi zindanlarında ve iki yıl da işgal rejimi zindanlarında alıkonulduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.