Abbas’a Bağlı Güçler 2 Kişiyi Tutukladı ve Eski Esiri İfadeye Çağırdı

  • 02 Ocak 2016
  • 849 kez görüntülendi.
Abbas’a Bağlı Güçler 2 Kişiyi Tutukladı ve Eski Esiri İfadeye Çağırdı

Siyonist işgal rejimine gönüllü hizmetlerini sunmaya devam eden Abbas yönetimine bağlı güçler bugün Batı Yaka’da biri yaşlı iki kişiyi tutukladı. Abbas’a bağlı güçler daha önce işgal zindanlarında 8 yıl kaldıktan sonra serbest kalan bir kişiyi de ifade vermeye çağırdı.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Yaka’daki resmi internet sitesi Umame’nin bugün (02 Ocak Cumartesi) verdiği habere göre, Abbas’a bağlı istihbarat birimleri Beytlahim’e bağlı Cenata köyünden 65 yaşındaki El-Hac Abdullah İsa El-Aruc’u tutukladı. El-Aruc’un, şu anda Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan İsmail El-Aruc ile El-Kassam Tugayları komutanı Taha El-Aruc’un babası olduğu, tansiyon ve şeker hastası olan Abdullah El-Aruc’un ameliyat için gelecek haftaya randevu aldığı belirtildi.

Batı Yaka’nın Nablus şehrinde benzer operasyonlar yapan Abbas güçleri Akruba beldesinde Emced Hayrullah Beni Fazl’ı (25) tutukladı. Eski esirlerden olan Beni Fazl, daha önce birkaç kez tutuklanmıştı.

Kalkiliya’da ise istihbarat birimi eski esirlerden Muhammed Abdurrahim El-Akra’ı (31) ifade vermeye çağırdı. İstihbarat birimi bu çağrıyı daha önce birkaç kez onu tutuklamak için yaptığı başarısız baskınların ardından yaptı. El-Akra’ın, işgal güçleri tarafından tutuklanıp iki yıl idari cezayla zindanda tutulduktan sonra yeni serbest bırakıldığı, son iki yıl ile birlikte sekiz yıl işgal zindanlarında kaldığı ve İslamî Cihad Hareketi’nin bölgedeki önde gelen mensuplarından olduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.