Abbas’a baÄŸlı güçler Hamas’ı hedef alan operasyonlarını sürdürüyor

  • 05 Temmuz 2015
  • 849 kez görüntülendi.
Abbas’a baÄŸlı güçler Hamas’ı hedef alan operasyonlarını sürdürüyor

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri, Batı Yaka’da İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerini ve direniş taraftarlarını hedef alan operasyonlarını sürdürüyor.

Kaynaklara göre, Batı Yaka güvenlik birimleri bu sabah (5 Temmuz Pazar) erken saatlerde El-Halil vilayetinde birçok eski esiri evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Yusuf Ebu Ziyne ve Enes El-Heşlemun isimli gençlerin de olduğu ifade edildi.

Koruyucu Güvenlik biriminin El-Halil’in Vadi Ebu Kuteyle mahallesine baskın düzenlediği, Filistin Politeknik Üniversitesi öğrencisi Abdulkadir Şahin ile Mutez Kuneybi’yi gözaltına aldığı belirtildi.

Bu arada, Batı Yaka’daki Siyasi Tutuklu Aileleri Komitesi, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin son operasyonlarında siyasi nedenlerle gözaltına alınanların sayısının 163’e ulaştığını açıkladı.

Açıklamada, gözaltına alınanların 26’sının El-Halil, 15’inin Cenin, 6’sının Kalkiliya, 9’unun Tubas, 28’inin Tulkerem, 29’unun Nablus, 12’sinin Selfit, 22’sinin Ramallah, 13’ünün Beytlahim ve 3’ünün de Eriha’dan olduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.