ABD, 75 askerini daha Sina yarımadasına gönderiyor

  • 11 Eylül 2015
  • 712 kez görüntülendi.
ABD, 75 askerini daha Sina yarımadasına gönderiyor

ABD Savunma Bakanlığı, Sina Yarımadası’nda son günlerde saldırıların hedefi haline gelen uluslararası barış gücünün güvenliğini artırmak için 75 askerini daha yarımadaya gönderiyor.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Çok uluslu Güç ve Gözlemcilerin (MFO) görevlerini desteklemek ve zenginleştirmek ile ABD güçlerinin güvenliğini artırmak için 75 ilave asker gönderiyoruz” dedi.

Gidecek ekibin içerisinde hafif piyade müfrezesi ve ileri cerrahi timinin bulunmasının yanı sıra teçhizat ve araçların da yer alacağını aktaran Cook, “Şu andaki kaygımız, en önemli önceliğimiz oradaki ABD personelinin güvenliği” ifadesini kullandı.

Cook, ilave askerlerin gönderilmesi kararının, bazı ABD askerlerinin de yaralandığı son zamanlardaki güvenlik güçlerine yönelik saldırılardan önce belirlendiğini kaydetti.

ABD’nin de bulunduğu MFO’ya bağlı 13 ülkeye ait askerler, İsrail-Mısır Barış Antlaşması (1979) şartlarının uygulanmasını gözlemlemek üzere 1982’den bu yana Sina Yarımadası’nda bulunuyor. Bölgedeki MFO’ya bağlı üste yaklaşık 1500 subay ve asker bulunduğu biliniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.