ABD askerleri arasında intihar oranları arttı

  • 27 Temmuz 2017
  • 1.116 kez görüntülendi.
ABD askerleri arasında intihar oranları arttı

Araştırmaya göre, ABD ordusunda 2004’ten 2009’a kadar olan sürede aktif görevde bulunan 9 bin 512 asker intihar girişiminde bulundu.

ABD ordusunda 2004’ten 2009’a kadar olan sürede aktif görevde bulunan 9 bin 512 askerin intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

ABD’de yapılan araştırma, bir askeri birlik içinde daha önce ölüm veya yaralanmayla sonuçlanan intihar vakalarının, aynı birimde bulunan askerler arasındaki intihar girişimi oranını artırdığını ortaya koydu.

JAMA Psikiyatrisi dergisinin internet sayfasında yayımlanan “İntihar Girişimi Olan Birimlerdeki Askerlerde İntihar Girişimi Riski” başlıklı araştırma sonucunda, ordudaki intihar vakaları ele alındı.

Maryland’te bulunan devlete ait Sağlık Bilimleri Üniformalı Hizmetler Üniversitesi’ndeki psikiyatrlar, 2004 ve 2009 yılları arasında aktif görevde bulunan askerlerin intihar verilerini analiz etti.

Analiz sonuçları, 600 kişilik bir askeri birlikte, bir önceki yılda yaşanan intihar girişimlerinin, askerlerin intihar girişiminde bulunma ihtimalini 2,3 kat artırdığını ortaya koydu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.