ABD başkanı İran aleyhinde saçmalamaya devam ediyor

  • 30 Ocak 2018
  • 947 kez görüntülendi.
ABD başkanı İran aleyhinde saçmalamaya devam ediyor

Amerikan başkanı Trump, dün yaptığı açıklamada, İran aleyhinde gerçekleri saptırmaya dayalı açıklamalarının devamında, İran’ı bölgede güvensizlik çıkarmakla suçladı ve İran’ın Yemen’e silah gönderdiğini ileri sürdü.

Mehr haber ajansına göre, Trump, dün BM Güvenlik Konseyi üyeleriyle öğle yemeğinde yaptığı açıklamada, dünyanın güvenlik açısından ciddi sorun yaşadığını ve bu sorunlar arasında birinin de İran’ın Ortadoğu bölgesinde istikrasızlık çıkarması olduğunu ileri sürdü.

Trump, daha önce de, Ortadoğu bölgesinde Amerika’nın desteklediği terör örgütlerine karşı amansız mücadele veren İran’ı, bölgede istikrarsızlık çıkarmakla suçlamış ve İran ise bu iddiaları güçlü bir şekilde reddetmişti.

Bu arada Amerika’nın BM daimi temsilcisi Nikki Haley, yemekten önce yaptığı açıklamada, yine sahte belgelere ve görüntülere dayanarak sözde İran füze parçalarını göstermek suretiyle İran’ı suçlamaya çalıştı.

Haley, daha önce de delilsiz bir şekilde İran’ın Yemen’e silah gönderdiği ve Ensarullah hareketini silahlandırdığını iddia etmişti. ABD’li yetkili, Yemen Ensarullah hareketi ve ordusunun Arabistan’a yönelik kullandığı füzelerden bazılarının İran’a ait olduğunu ileri sürmüştü ki İran bunu şiddetle tekzip etti.

Sözkonusu iddialar BM tarafından da reddedilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.