ABD Bir Kez Daha İmam Hamenei’nin ‘ABD Büyük Şeytan’dır’ Sözlerini İspatladı

  • 09 Haziran 2017
  • 1.178 kez görüntülendi.
ABD Bir Kez Daha İmam Hamenei’nin ‘ABD Büyük Şeytan’dır’ Sözlerini İspatladı

İslami Şura Meclis Başkannı Ali Laricani, Tahran’daki terör olayı ile ilgili teröristlerin hedeflerini ulaşmaktan aciz olduklarında halkı ve Meclis çalışanlarını öldürdüklerini söyledi.

Tahran’da gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Meclis’te düzenlenen cenaze töreninde konuşan Laricani, ‘’Teröristler İslami Şura Meclisi ve İmam Humeyni türbesini hedef aldılar ve bu onların İran halkının dini demokrasisine yöneldiklerini göstermekte’’ dedi.

Teröristlerin Mecllis Genel Kurul ve İmam Humeyni Türbesinin ana binasına ulaşamadıklarını belirterek bu acizlik sonrası teröristlerin halkı ve Meclis çalışanlarını hedef aldıklarını söyledi.

ABD başkanı ve Arabistan Dışişleri bakanının İran aleyhindeki sözlerine değinen Laricani, ‘’Bunlar ayıp sözlerdir ve bu dönemin milletlerin terörizmle mücadelede kabus dönemi olduğunu göstermektedir’’ dedi.

‘’Suudilerden daha fazla beklenmediğini zira onların terörizmi destek ve demokrasi ile mücadele simgeleri madalyalarını göğüslerinde taşımaktalar’’ diyen Laricani, ‘’Bir zamanlar demokrasi ve insan haklarını ulaşmak için dünyayı yönetme iddiasında olan ABD’nin durumu içler acısı zira ABD başkanı demokrasiyi para ile değiş tokuş ediyor’’ dedi.

Laricani, ‘’ABD, Suudilerin birkaç yüz milyon doları karşısında demokrasi ve insan haklarını katletmekte ve ABD’nin geleceği gibi hayali bahanelerle geleceğini daha da karartıyor’’ dedi.

Laricani, ‘’Onlar Riyad oturumunu düzenlediler ve İran’ı inzivaya çektiklerini iddia ettiler fakat Tahran’da olay sonrası bir çok ülke İran yanında yer aldı’’ dedi.

ABD Senatosunun İran aleyhindeki karara değinen Laricani bu kararın teröristlere destek ve İran aleyhinde yeni ambargolar içerdiğini belirtti.

Laricani , ‘’Bu karar alındığında İran Parlamentosunda teröristlerle mücadele etmekteydi be Sena İran aleyhine ve teröristler lehine aldığı kararla insani duygulardan yoksun oduğunu gösterdi’’ dedi.

Laricani, ‘’ABD’nin bu ayıbı ile bizim iki IŞİD ile karşı karşıya olduğumuzu göstermekte, bir IŞİD bölgesel IŞİD’dir ve ABD uluslararası IŞİD olduğunu bu kararla gösterdi. ABD bir kez daha İslam İnkılabı Rehberinin (ABD Büyük Şeytan’dır ) sözlerini ispatladı ve terörizmin kökenlerini kurutmak isteyenlerin uluslararası IŞİD olan ABD ile mücadeleden başka yolları yoktur’’ dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları ve Kudüs gücü ile ilgili yeni ambargolar uygulandığını ifade eden Laricani, ‘’Onlar küstahlık sınırlarını aşmışlardır. Devrim Muhafızları ve Kudüs gücü teröristler aleyhine savaşan en önemli güçlerdir ve ABD’nin yaptığı onların bölgesel teröristlerle birlikte olduğunu göstermektedir’’ dedi.

Laricani, ‘’Devrim Muhafızları İslam Devrimi için halka dayalı fedakar bir örgüttür ve Devrim Muhafızlar ile Kudüs Gücü İran’ın kırmızı çizgileridir’’ dedi.

Laricani, ‘’ABD ordusu ve CIA bölgede terörizmin esas üstleridir ve ABD’nin bu yaptığı bölgedeki safları daha netleştirdi ve İran’ın istikbar ve terörizmle mücadele azmini daha da perçinledi’’ dedi.

Tahran’da gerçekleşen terör saldırısında teröristler İmam Humeyni türbesi ile İslami Şura Meclis binasını hedef aldılar.

Tüm teröristlerin etkisiz hale getirildiği olaylarda 17 kişi şehit olurken 53 kişiden fazla yaralandı.

İran İstihbarat Bakanlığı bir açıklama ile teröristlerin isim ve fotoğraflarını yayınlayarak teröristlerin Vahabbi ve Tekfirci guruplara bağlı oldukları ve IŞİD’e katıldıktan sonra ülke dışına çıktıklarını ve Musul ve Rakka’daki terör olaylarına da katıldıklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.