ABD BM’ye Sunulacak Filistin Tasarısını Yapıcı Bulmadığını ve Desteklemediğini Açıkladı…

  • 30 Aralık 2014
  • 828 kez görüntülendi.
ABD BM’ye Sunulacak Filistin Tasarısını Yapıcı Bulmadığını ve Desteklemediğini Açıkladı…

ABD, bugün BM Güvenlik Konseyi’ne sunulması planlanan Filistin tasarısının taslağını “yapıcı bulmadığını ve desteklemediğini” bildirdi.
Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Jeff Rathke, günlük basın brifinginde konunun sorulması üzerine, “Daha önce de söylediğimiz gibi, bu tasarı taslağı bizim destekleyebileceğimiz bir şey değil ve diğer ülkeler de bizimle aynı endişeleri paylaşıyor” dedi.
“Bu tasarının yapıcı bulmuyoruz” ifadesini kullanan Rathke, şöyle devam etti:
“(Tasarının) Bir barış anlaşmasına varılması ve İsrail’in Batı Şeria’dan çekilmesi için keyfi son süreler koyduğu ve bunların yararlı müzakereleri başarılı bir neticeye ulaştırmaktan çok engelleyeceği görüşündeyiz. Bunun da ötesinde, tasarının İsrail’in meşru güvenlik ihtiyaçlarını ve kalıcı bir çözümün ayrılmaz parçası olan bu ihtiyaçların karşılanmasını hesaba katmadığını düşünüyoruz.”
Filistin topraklarında İsrail işgalinin sona ermesi amacıyla hazırlanan BM Güvenlik Konseyi karar tasarısına ilişkin çalışmalar BM’de devam ediyor. Ürdün’ün BM Daimi Temsilcisi Dina Kawar, BM’de Arap grubunun Filistin tasarısı üzerinde yapılacak değişiklikler konusunda anlaştığını belirterek tasarıyı bugün BM Güvenlik Konseyi Başkanlığına sunacaklarını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.